Even voorstellen

Privé / Werk

Ik ben Henk Damkot, 64 jaar, getrouwd met Hanny en wij hebben 2 zonen en 2 schoondochters.  Ik woon in de buurtschap de Greffelkamp bij Didam in de gemeente Montferland.

Ben 40 jaar werkzaam geweest bij de Koninklijke Marechaussee in diverse functies.

De laatste 10 jaar als docent / document-deskundige en verzorgde op het opleidingscentrum van de Koninklijke Marechaussee alle opleidingen op het gebied van waardedocumenten (het verschil bepalen tussen echte en valse ID documenten en bankbiljetten etc.).

Sinds 2015 ben ik met pre-pensioen en ben nog werkzaam als parttime gastdocent bij de Studiecentrum voor Publieke Veiligheid in Vaassen.

Sinds 2016 ben ik vrijwilliger bij de Voedselbank Montferland.

Henk

 

Schapenbedrijfje

Oppervlakte  1 hectare grasland met een schapenschuur en twee stallen. En ik heb ongeveer 1 hectare grasland en kleine stukjes bij kennissen.

Er lopen het jaarrond ongeveer 10 fokooien  met 4 à 5 overlopers en 1 ramlam of ram.

Alle voorkomende werkzaamheden op het bedrijf worden door mijzelf gedaan.

Daarbij moet u denken aan: aflammeren, bekappen, ontwormen, scheren, nummeren, maar ook grasmaaien, kuilen, hooien, afrasteren etc.

 

Besturen / Organiseren / Keuren

Sinds ik lid ben van het NTS, ben ik erg betrokken bij het besturen van deze vereniging.

Vanaf 1985  tot nu toe heb ik allerlei bestuursfuncties bekleed.

Dat varieert van secretaris, penningmeester en voorzitter van het districtsbestuur Oost Gelderland en secretaris/penningmeester en voorzitter van het afdelingsbestuur van de provincie Gelderland.  

Vanaf 2002 als afgevaardigde van de provincie Gelderland in het hoofdbestuur van het NTS  en vanaf 2003 tot 2012 voorzitter van de foktechnische commissie van het NTS en daardoor ook voorzitter van de keurmeesters opleiding.

Op dit moment ben ik weer voorzitter van het district Oost Gelderland en organiseer ik samen met de overige bestuursleden de mooiste Texelaarkeuring van Nederland in Didam.

Ook heb ik menige fokdag helpen organiseren vanaf 1985, waaronder de fokdagen in Varsseveld, Doetinchem, Didam, Zevenaar en de Nationale keuringen in 2005, 2008 en 2015. Nu organiseer ik nog de fokdag in Zevenaar, namens de het NTS district Oost Gelderland.

Ook keuren doe ik graag in Nederland en ook in het buitenland. Ik heb in het buitenland de Texelaar mogen keuren in België,  Luxemburg, Wales en Zweden.  Al met al maakt de Texelaar een groot deel uit van mijn leven.

Opmeer 5 augustus 2019