Nationale Keuring in Apeldoorn

Zaterdag 26 augustus naar de Nationale Tentoonstelling geweest van het NTS en TSNH in Apeldoorn.

Fantastische dag geweest met veel publiek en prachtige texelaars.

Zelf mogen keuren samen met Arie Zee. Het was een hele klus om alle hokken op de juiste plaats te zetten en de kampioenen en reserve kampioen aan te wijzen. Volgens mij is dat heel goed gelukt. De organisatie had de zaak goed onder controle en daarvoor een pluim op de hoed voor Gorrit en zijn team.

Zelf ook nog met 6 schapen deelgenomen aan de keuringen. Met een zeer goed resultaat:

2-tal oude ooien behaalden een 1A prijs in de rubriek en werden het Beste Hok

2-tal 1 jarige ooien wonnen ook de 1A in hun rubriek; werd eveneens verkozen tot het Beste hok.

De ramlammeren kregen een 1 C prijs. 4705-87595 en 4705-87597

Bij de kampioenschappen bleven zowel de oude ooi 4705-87562 als bij de 1 jarige ooi 4705-87588 bij de laatste 5 ooien van deze kampioenschappen. De concurrentie was zeer groot en er zat deze keer geen titel in zoals vorig jaar. Maar voor mij is het zeker een mooie waardering voor mijn kleine fokkerij met 10 fokooien. (Foto’s 1e 2-tal oudere ooien en 2e 2-tal 1 jarige ooien, de laatste foto is gemaakt in Didam, maar was hetzelfde 2-tal als is St-Oedenrode, Didam en in Apeldoorn.)